fbpx

Mitä on Fengshui ja miten käyttää sitä sisustuksessa

mitä on fengshui

Fengshui, ympäristön harmonisoinnin muinainen taito, tarjoaa käytännön viisautta aloittelijoille, jotka haluavat parantaa elämäänsä. Luomalla tasapainoisen ja harmonisen elintilan voit kutsua onnea, energiaa ja mahdollisuuksia elämääsi. Tässä blogissa syvennymme askel askeleelta siihen, miten voit käyttää Fengshuita kotisi optimoimiseksi menestystä varten.

Tilaa mahdollisuuksille

“Vähemmän on yleensä enemmän” on Feng Shuin perusperiaate. Fyysinen ympäristösi vaikuttaa syvästi elämääsi. Sotkujen ja tarpeettomien esineiden poistaminen asuintiloistasi on ensimmäinen askel kohti puhtaan kankaan luomista tulevaisuuttasi varten. Näin se tehdään:

Aloita poistamalla esineet, joita et enää käytä tai joita et enää rakasta. Sotku voi estää energiavirran kulkua kodissasi ja elämässäsi.

Paranna sisäänkäyntiäsi: Kotisi ulko-ovi ja sisäänkäynti toimivat vertauskuvallisesti käyntikorttina. Varmista, että ne ovat puhtaat, hyvin valaistut ja kutsuvat. Avoin ja siisti sisäänkäynti toivottaa mahdollisuudet tervetulleeksi.

Anna energian virrata: Energia on kotisi elinvoima. Varmista, että se virtaa sujuvasti minimoimalla esteet, kuten tukkivat huonekalut.

Optimoi elintärkeä energia: Varmista, että energia virtaa kodissasi harmonisesti. Vältä sijoittamasta ulko-ovea suoraan takaovea tai -ikkunaa vastapäätä, sillä se voi aiheuttaa nopean energian virran. Käytä tuulikanteleita tai kasveja hidastamaan sitä.

Kunnossapito on tärkeää: Hyvin toimiva koti heijastaa hyvin toimivaa elämää. Korjaa tai vaihda kaikki, mikä ei toimi kunnolla. Korjaa rikkinäiset lamput ja laitteet nopeasti.

Energisoi asuintilasi

Fengshui tarkoittaa ympärillämme olevien näkymättömien energioiden valjastamista harmoniseen elämään.

Tarkasta kotisi energiat. Näkymättömän energiamaailman värähtelyllä on suuri merkitys, ehkä jopa suurempi merkitys kuin aineellisella maailmalla, jonka näemme. Kun maan luonnollisen energia vahingoittuu, koituu siitä vahinkoa meille, Jos maasäteilyä on kotimme alla ja varsinkin sänkymme alla se on vahingollista, tarkista ja poista se.

Heijasta toiveitasi: Kotisi sisustus vaikuttaa alitajuntaasi. Arvioi ympärilläsi olevat esineet ja niiden symbolinen merkitys. Heijastavatko ne toiveitasi?

Makuuhuoneen vetäytymispaikka: Makuuhuoneesi tulisi olla rauhallinen turvapaikka. Pidä se siistinä ja vältä heijastavia pintoja, jotta voit latautua ja levätä tehokkaasti.

Harmoninen keittiö: Keittiö on kotisi sydän. Luo rauhallinen, siisti tila, jossa voit valmistaa aterioita ja edistää perheen yhteenkuuluvuutta.

Luo koti, joka rakastaa sinua takaisin

Kotisi on elävä kokonaisuus, joka heijastaa elämääsi. Siitä huolehtiminen voi tuoda elämääsi tukea ja virkistystä. Näin luot kodin, joka rakastaa sinua takaisin:

Istu alas ja tarkastele ympärilläsi olevia asioita. Aloita kotisi ulkopuolelta ja katso onko vahingollisia sha nuolia ( teräviä kulmia yms) suunnattu kotiasi kohti. Tärkeimpinä alueita ovat etuovi ja makuuhuoneen ikkunat. Mikäli vahingollinen sha kohdistuu näihin kahteen alueeseen, eivät fengshui- tehosteet auta enempää kuin noin 20 prosenttia.

Keskity avainalueisiin: Etuoven ja makuuhuoneen feng shui on elintärkeä. Näiden alueiden parantamisella voi olla suuri vaikutus yleiseen hyvinvointiisi.

Tasapainota ja energisoi: Varmista, että energia virtaa sujuvasti koko kodissasi. Ajattele chi-energiaa henkilönä ja anna sille tilaa vaikuttaa. Poista tarpeettomat esteet ja varmista, että etuovesta pääsee helposti sisään.

Jinin ja jangin tasapaino: Kodin eri alueilla on erilaisia energioita. Kiinnitä huomiota yinin ja yangin tasapainoon erityisesti olohuoneessa, keittiössä ja makuuhuoneessa.

Viiden elementin harmonia: Edusta kaikkia viittä elementtiä (tuli, vesi, maa, metalli ja puu) jokaisessa huoneessa. Pienetkin lisäykset, kuten värikkäät tyynyt tai kukat, voivat luoda harmoniaa.

Muista ajatuksesi: Ajattelutapasi vaikuttaa fengshuin tuloksiin. Ajattele positiivisesti ja keskity siihen, mitä todella haluat.

Toiminta ja tulosten tarkkailu

Muutosten tekeminen kotiisi on asteittainen prosessi. Aloita pienillä, hallittavissa olevilla askelilla.

Aloita siivoamisesta: Aloita perusteellisella siivouksella ja karsimisella. Heitä pois tavarat, joita et enää tarvitse tai joista et pidä, ja kierrätä ne mahdollisuuksien mukaan.

Tasapainota jin ja jang: Kiinnitä huomiota kodin eri alueiden energiatasapainoon.

Harmonisoi viisi elementtiä: Varmista, että kaikki viisi elementtiä ovat edustettuina jokaisessa huoneessa. Ei ole tarpeen tehdä suuria muutoksia; pienilläkin muutoksilla voi olla merkitystä.

Positiiviset vakuuttelut: Muista, että ajatuksillasi on merkitystä. Ajattele positiivisesti ja visualisoi muutokset, jotka haluat nähdä elämässäsi.

Pienet, asteittaiset parannukset: Toteuta fengshui -muutokset vaiheittain ja seuraa niiden vaikutuksia. Tulokset voivat ilmetä nopeammin kuin odotat.

Fengshui-periaatteiden sisällyttäminen kotiisi voi johtaa harmoniseen ja menestyksekkääseen elämään. Kyse on tilan luomisesta, joka on linjassa toiveidesi kanssa, edistää positiivista energiaa ja houkuttelee mahdollisuuksia. Aloita pienestä, pysy positiivisena ja nauti asuintilasi ja elämäsi muutoksesta. Fengshui ei ole vain kodin sisustamista; kyse on haluamasi elämän luomisesta.

Koulutettu fengshui-konsutti on apunasi yksityiskohtaisempaa fengshui-analyysia varten. Ota yhteyttä!