fbpx

Kristallivalaisimet tuovat helposti eleganssia jokaiseen tilaan

Kristallivalaisimet ovat ajattoman tyylikkyyden perinteisimpiä esimerkkejä. Malleja löytyy pöytävalaisimista lattiavalaisimiin, sekä kaikkein näyttävimpiin – kristallikruunuihin. Lue vinkit valaisimien sijoitteluun, sekä lisää malleista ja niiden luomasta tunnelmasta.

Kristallikruunut luokitellaan riippuvalaisimiin, ja niitä on saatavana useissa eri malleissa ja materiaaleissa. Näissä kiehtovissa valaisimissa on useita lamppuja, jotka valaisevat minkä tahansa tilan lumoavalla hehkulla ja lisäävät samalla ripauksen koristeellista kauneutta. Riippumatta siitä, haluatko tuoda kotiisi klassista charmia vai modernia estetiikkaa, kattokruunut tarjoavat ainutlaatuisia sisustusvaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Kristallikruunut eivät kuulu enää vain suuriin tiloihin, hotelleihin tai ylellisesti stailattuihin olohuoneisiin. Niitä voi käyttää niin keittiössä, käytävässä kuin jopa kylpyhuoneessa. Jos kaipaat ripauksen spa-tunnelmaa kylpyhuoneeseesi, hanki sinne kristallikruunu.

Kattokruunujen viehätysvoima

Kattokruunut ovat koristaneet ylellisiä sisätiloja vuosisatojen ajan, ja niistä on välittynyt suuruuden ja hienostuneisuuden tunne. Nämä valaisimet ovat monikäyttöisiä ja pystyvät muuttamaan minkä tahansa tilan valloittavaksi paratiisiksi aina timantin lailla kimaltelevista kristallikruunuista maalaismaiseen vaununpyörän muotoiluun, joka huokuu nostalgiaa. 

Kynttilätyyliset kattokruunut ammentavat inspiraatiota menneisyyden klassisista kynttiläkruunuista ja jäljittelevät menneiden aikojen viehätystä. Näissä kattokruunuissa on tyylikkäät varret, joita koristavat kynttilänmuotoiset lamput, ja ne tuovat huoneeseen lämpimän ja kutsuvan tunnelman. Ne sopivat erinomaisesti perinteisiin ja vintage-teemaisiin sisätiloihin, mutta ne tuovat myös moderniin tilaan ripauksen historiallista viehätystä.

Kristallikruunut ovat ylellisyydessään vertaansa vailla, ja ne ovat todellisia statement-kappaleita. Tarkasti hiotuista kristalleista valmistetut kattokruunut taittavat valoa kauniisti ja luovat häikäisevän väriloiston. Kristallikruunut sopivat täydellisesti lisäämään ylellisyyttä hienostuneisiin olohuoneisiin, ruokailutiloihin tai aulatiloihin ja kohottamaan sisustusta ajattomalla loistokkuudellaan.

Venetsialaisten lasinpuhaltajien hienosta käsityötaidosta kotoisin olevat venetsialaiset kattokruunut ovat tunnettuja monimutkaisesta lasityöstään ja herkistä malleistaan. Nämä taidokkaat luomukset tuovat tiloihin romanttista viehätystä, joten ne ovat erinomainen valinta, kun haluat lisätä tyylikkyyden makuuhuoneisiin, ruokasaleihin tai jopa ulkoterasseille.

Helmikruunut huokuvat boheemia viehätystä, joka lisää ripauksen omituisuutta mihin tahansa tilaan. Eri materiaaleista, kuten puusta, lasista tai akryylistä, valmistetuista helmistä koostuvat kattokruunut tarjoavat ihastuttavan sekoituksen taiteellisuutta ja toiminnallisuutta. Ne sopivat täydellisesti luomaan rennon ja eklektisen ilmapiirin olohuoneisiin, lastenhuoneisiin tai boho-henkisiin sisätiloihin.

Louis Comfort Tiffanyn ikonisten lasitöiden innoittamat Tiffany-kruunut ovat taideteoksia omana itsenään. Lasimaalausten eloisat värit ja taidokkaat kuviot valaisevat lumoavaa hehkua, joten nämä kattokruunut sopivat täydellisesti lisäämään taiteellista tunnelmaa ruokailutiloihin, eteisiin tai viihtyisiin lukunurkkauksiin.

Varjostetuissa kattokruunuissa yhdistyvät klassisten kattokruunujen tyylikkyys ja lampunvarjostimien käytännöllisyys. Varjostimet pehmentävät valoa ja luovat lämpimän ja kutsuvan tunnelman. Erilaisilla varjostinmalleilla, perinteisistä kangasmalleista nykyaikaisiin geometrisiin kuvioihin, varjostetut kattokruunut tarjoavat monipuolisen valinnan erilaisiin sisustustyyleihin.

Vinkkejä kattokruunujen sijoitteluun

Ruokailutilat: Kun ripustat kattokruunun ruokapöydän yläpuolelle, varmista, että se on keskitetty sekä vaaka- että pystysuunnassa tasapainoisen ja symmetrisen ilmeen luomiseksi. Kattokruunun tulisi myös täydentää pöydän kokoa ja muotoa.

Aulat ja eteiset: Tiloissa, joissa on korkea katto, kannattaa harkita pidemmän ketjun tai laskutangon käyttöä, jotta kattokruunu voidaan laskea lähemmäs silmien tasoa. Tämä auttaa luomaan viihtyisämmän ja kiehtovamman sisääntulon.

Keittiön saarekkeet: Harkitse useiden pienempien kattokruunujen tai riippuvalaisimien asentamista keittiön saarekkeisiin pituussuunnassa. Näin saadaan tasainen valaistus ruoanvalmistusta varten ja keittiöön saadaan samalla ripaus eleganssia.

Vinkit kristallikruunun asennukseen löydät täältä.

Valaistuksen merkitys sisustuksessa

Oikeanlainen valaistus voi vaikuttaa dramaattisesti minkä tahansa tilan tunnelmaan ja toimivuuteen. Harmonisen ja kutsuvan ympäristön luomiseksi on tärkeää ymmärtää sopiva värilämpötila ja valaistusvoimakkuus kodin eri alueille. Lue lisää asunnon valaisemisesta täältä.

  1. Värilämpötila

Värilämpötila viittaa valon lämpimyyteen tai viileyteen, jota mitataan kelvineinä (K). Oleskelutiloissa ja makuuhuoneissa lämmin valkoinen valo (2700K-3000K) luo viihtyisän ja rentouttavan tunnelman. Sitä vastoin viileä valkoinen valo (3500K – 4100K) sopii erinomaisesti tehtäväkeskeisiin tiloihin, kuten keittiöihin ja kylpyhuoneisiin, sillä se antaa selkeyttä ja keskittymistä.

 2. Valaistusvoimakkuuden tasot

Valaistusvoimakkuus mitattuna luksina (lx) määrää huoneen kirkkauden. Eri tilat vaativat eri valaistusvoimakkuuden tasoja. Esimerkiksi olohuoneessa tarvitaan yleensä 100-200 lx yleisvalaistukseen, kun taas lukutiloissa tarvitaan korkeampia tasoja, jotka vaihtelevat 300-500 lx.

Vaikka kattokruunut tuovat vertaansa vailla olevaa kauneutta mihin tahansa tilaan, asianmukainen asennus on välttämätöntä sekä toimivuuden että turvallisuuden varmistamiseksi. Lue lisää blogistamme.

LUE MYÖS:

Kuinka puhdistaa kristallikruunu

KRISTALLIVALAISIMET

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *