fbpx

Miten ripustaa riippumatto?

miten ripustaa riippumatto turvallisesti

Moni haluaa tänäkin kesänä nauttia ulkoilmasta riippumatossa. Ulkona riippumatossa nukkuminen on nouseva trendi, ja “Nuku Yö Ulkona” -tapahtumaa vietetään tänäkin vuonna. Riippumatto onkin oiva tapa kokeilla lempeässä kesäillassa nukkumista, mutta miten ja minne ripustaa riippumatto?

Näillä ohjeilla varmistat että se sujuu ongelmitta niin ulkona metsässä kuin takapihallakin.

Riippumattojen ripustamiseen puuhun tai tolppaan

Etsi kaksi tukevaa puuta, joiden etäisyys toisistaan on noin riippumattosi pituuden verran. Kiedo köyden toinen pää puun tai tolpan ympärille noin 1,5 – 2 metrin korkeudelle maasta. Maton lopullinen korkeus tulisi olla noin istumakorkeuden verran. Jos puut tai tolpat ovat liian lähellä toisistaan, voi olla että solmua ei saa laitettua tarpeeksi ylös. Normaalikokoisen riippumaton tolppien välinen etäisyys on yleensä noin 3,5 metriä. Puihin kiinnitettäessä myös puunhalaajien käyttö on suositeltavaa.

Köysi tulisi olla noin 35 asteen kulmassa, ja jalkopää kannattaa asentaa hieman korkeammalle, jotta nukkuessa ei valuta väärään asentoon.


Valitse oikea paikka: Ennen riippumattosi ripustamista valitse paikka, joka on turvallinen ja varma. Etsi tukevia puita tai pylväitä, jotka kestävät riippumaton ja sen käyttäjien painon. Valikoimastamme löytyy myös kahden hengen riippumattoja, joiden kantavuus on peräti 180 kg.

miten ripustaa riippumatto


Käytä vahvoja hihnoja tai köysiä riippumattosi ripustamiseen turvallisesti. Varmista, että hihnat tai köydet on mitoitettu riippumaton ja sen käyttäjien painolle. Ostaessasi riippumaton kiinnitysköysineen verkkokaupasta varmistat, että riippumatto on valmistettu luvattujen mittojen ja tuotekuvauksen painorajojen mukaan.

Varmista, että riippumatto on ripustettu oikealle korkeudelle. Ihanteellinen korkeus on noin 1,5 – 2 metriä maasta, mutta tämä voi vaihdella riippumattosi koon ja henkilökohtaisten mieltymysten mukaan.

Testaa riippumattoa ennen riippumattoon nousemista varmistaaksesi, että se on turvallinen ja vakaa. Vedä sitä kevyesti varmistaaksesi, ettei se irtoa.