fbpx

Riippumatto on kesän paras paikka

Riippumatto on kesäpihan paras paikka, ja kun valitsee laadukkaasta materiaalista valmistetun tuotteen ja pitää siitä huolta, on siitä iloa pitkään. Mistä sitten tietää, mikä tekee hyvän riippumaton? Ensiksi kannattaa kiinnittää huomiota sen valmistusmateriaaliin. 100 % puuvillakankaasta tehty riippumatto on hiostamaton, ja sen voi pestä ohjeen mukaan. Luonnonvaalea matto ei muuta väriään suorassakaan auringonpaisteessa, ja on siksi ehkä huolettomin valinta. Värikkäät matot ovat todella kauniita, ja niidenkin värinkesto on erittäin hyvä, kun mattoa ei pidetä jatkuvasti suorassa auringonpaisteessa.

Runsaasta kankaasta tehty riippumatto on tukeva. Vaikka puhekielessä riippumatto ja riippukeinu saattaa mennä toisinaan sekaisin, on riippumatto kuitenkin se runsaammasta kankaasta tehty versio, josta ei voi kiepahtaa kumoon samalla tavalla kuin tukipuilla auki pingotetusta riippukeinusta. Riippukeinussa paras loikoiluasento onkin poikittain, tai vähän vinottain suhteessa maton päihin, mitä riippukeinussa ei kannata yrittää – tai voi löytää itsensä maton alta. Valikoimassamme on runsaasti erikokoisia mattoja, joiden jokaisen tuotetiedoista löydät niiden tarkat mitat ja kantavuudet. Jos tila sen sallii, kannattaa valita mieluummin isompi kuin pienempi matto, niin paras riippumiskokemus on taattu.

Riippumaton ostajan muistilista:

  • Mieti ensiksi maton sijoituspaikka; jos haluat ripustaa maton olemassaoleviin seinäkoukkuihin tai puiden väliin, mittaa niiden välinen etäisyys. Riippumattojen tuotetiedoista löydät kullekin mattokoolle ideaalin ripustusetäisyyden ja -korkeuden. Ripustuskorkeutta tai -etäisyyttä voi säätää tarvittaessa vahvoilla kiinnitysnaruilla tai -koukuilla.
  • Mikäli tila sen mahdollistaa, riippumaton koossa ei kannata pihistellä! Isot 2-hengen kantavuudella olevat riippumatot on tehty todella runsaasata kankaasta, mikä takaa miellyttävän käyttökokemuksen yksin tai yhdessä.
  • Muista nostaa riippumatto suojaan sateelta. Riippumattoa ei kannata säilyttää suorassa auringonpaisteessa parhaan värinkeston takaamiseksi.

Riippumattoteline

Riippumattoteline antaa vapauden sijoittaa matto melkeinpä mihin tahansa, tai vaikka vaihtaa maton sijaintia päivän kierron mukaan! Riippumattoteline ei vaadi muita kiinnitysvälineitä, vaan maton voi ripustaa suoraan riippumattotelineen koukkuihin. Valikoimastamme löydät säädettävän, kaikille valikoimamme matoille sopivan metallirunkoisen riippumattotelineen, sekä kauniit puiset riippumattotelineet luonnonvärisenä tai valkoisena, jotka on mitoitettu isoille 2-hengen riippumatoille. Riippumattoteline on oikein säilytettynä lähes ikuinen.

Entä oletko jo tutustunut riipputuoliin? Se sopii pienempäänkin tilaan, ja oikealle korkeudelle asennettuna siitä pääsee vaivattomasti ylös. Myös riipputuolille on saatavilla oma telineensä, joka mahdollistaa riipputuolin vapaan sijoittelun. Riipputuolin ja riipputuolitelineen löydät kaupastamme.