fbpx

Miten kukkamatto voi korostaa huoneen sisustusta

Kuistinmatto

Kukkamatot ovat vuodesta toiseen kotisisustajien suosiossa, eivätkä syyttä. Visuaalisen houkuttelevuutensa lisäksi kukkakuvioidut matot voivat olla ratkaisevassa asemassa tukemalla huoneen väripalettia ja luomalla halutun sävymaailman. Kukkamattoja löytyy modernin graafisista herkullisen runsaisiin ja romanttisiin malleihin, joten ne samalla ilmentävät kodin omistajan persoonaa usein enemmän kuin tavallisemmat matot.

SISUSTUKSEN LUOMINEN KUKKAMATTOJEN AVULLA.

Kukkamatot yhdistetään yleensä pääasiassa perinteisempiin sisustustyyleihin. Näiden mattojen monipuolisuus ulottuu kuitenkin laajemmalle. Itse asiassa kukkamaton voi vaivatta yhdistää lukuisiin eri tyyleihin, kuten boho, moderni, rustiikki, vintage ja jopa trooppisiin teemoihin. Moderni graafinen kukkamatto sopii hyvin myös täydentämään minimalistista sisustusta, samalla tavalla kuin romanttinen värikäs matto voi näyttää hyvältä makuuhuoneessa.

villamatto moderni lehtikuvio turkoosi sisustusstudio Vitriini

KUINKA VALITA OIKEA KUOSI

Kun lähdet valitsemaan mieltymyksiäsi vastaavaa kukkamattoa, kannattaa miettiä paria asiaa.

  1. Sijoittaminen

Mieti mihin tilaan matto tulee. Minkä muotoinen tila on? Mitä sävyjä tilassa on?

  1. Olohuone: Tilan määrittely kukkamaisella kosketuksella

Olohuoneeseen sopiva suuri kukkamatto voi määritellä tyylikkäästi ensisijaisen oleskelualueen. Tämä voi tarkoittaa maton sijoittamista huonekalujesi eteen, etujalkojen alle tai niiden alle pidemmälle ulottuen. Toisaalta voit käyttää pienempää kukkamattoa korostamaan erillistä oleskelualuetta, joka sopii täydellisesti aamukahville tai lukunurkkaukseen.

  1. Ruokailutila: Ylellinen elämys

Ruokailutilassa yleisin lähestymistapa on keskittää matto suoraan ruokapöydän alle. Varmista tuolien liikkeen vuoksi, että maton jatkuu molemmille puolille sekä päätyihin.

  1. Makuuhuone: Seesteinen mukavuus

Makuuhuoneessa, jos sänkysi on keskipisteenä, voit vaivattomasti keskittää maton sängyn alle usealla eri tavalla. Jos taas sänkysi sijaitsee sivussa seinän vieressä, harkitse maton keskittämistä huoneen keskelle, sängyn viereen tai jopa tuolilla koristeltuun nurkkaan.

  1. Keittiö: Viehätyksen tuominen ruokailutiloihin

Keittiössä pienemmät kukkamatot, kuten 2×3- ja 3×5-kokoiset matot, sopivat erinomaisesti sijoitettaviksi altaiden tai lieden eteen. Vaihtoehtoisesti kapeaa mattoa voidaan käyttää taidokkaasti kulkuväylän luomiseen tai tiettyjen alueiden rajaamiseen.

  1. Kylpyhuone: Lisää eleganssia henkilökohtaisiin tiloihin

Samoin kuin keittiössä, kapeammat matot voivat toimia polkuina tai tehdä kylpyhuoneesta luksusmaisen kokonaisuuden . Lisäksi pienemmät matot voivat korostaa tyylikkäästi suihkuja, kylpyammeita tai pesualtaita, kunhan ne pidetään kuivana.

  1. Ulkona: Laajenna luksusta ulkopuolelle

Kukkamatot ovat siirtyneet myös ulkotiloihin, koristavat terasseja, parvekkeita ja kuisteja. Sisätilojen asettelusäännöt sopivat hyvin myös ulkotiloihin.

  1. Muoto ja koko: Räätälöinti tilaan sopivaksi

Kun asettelusi on selvillä, jatka maton muodon ja koon viimeistelyä. Vaikka pyöreät, suorakulmaiset ja juoksumattojen muodot ovat yleisiä, on myös muita muotoja, jotka sopivat eri huonekokoihin ja ainutlaatuisiin pohjaratkaisuihin. Keskisuuriin ja suuriin tiloihin kannattaa harkita vaihtoehtoja, kuten 5×7-, 8×10- ja 9×12-mattoja.

  1. Kuvio: Esteettisyyden yhteensovittaminen

Kukka- ja kukkamattojen alueella lukemattomat kuviot odottavat valintaasi. Kun valitset kuviota, varmista, että se sopii harmonisesti olemassa olevaan sisustustyyliisi ilman, että se hukuttaa tilan liiallisella vilkkaudella. Tämä on myös sopiva hetki miettiä maton materiaalia, sillä se vaikuttaa kestävyyteen, tekstuuriin ja yleiseen visuaaliseen miellyttävyyteen. Villan, puuvillan, juutin, polyesterin ja muiden materiaalien kaltaiset vaihtoehdot tarjoavat kankaan, jolla voit toteuttaa haluamasi ulkoasun ja tunnelman.

  1. Väri: Värin harmoniaa kutomalla

Kukkamatot kattavat laajan valikoiman tyylejä, mikä puolestaan tarjoaa valikoiman väripaletteja, joista valita. Valitsemasi paletin tulisi sulautua saumattomasti huoneen olemassa olevaan värimaailmaan ja parantaa sisustuksen yleistä synergiaa. Mahdollisuuksia on loputtomasti klassisista sävyistä, kuten mustasta, sinisestä ja vihreästä, pehmeämpiin sävyihin, kuten valkoiseen, punaiseen, norsunluun ja tealiin.

MATOT

ILMAINEN TOIMITUS

Valikoimassa runsaasti graafisia mattoja, ulkotilan mattoja, kukkamattoja ja mattoja lastenhuoneeseen.