fbpx

10 tapaa parantaa kotitoimistosi toimivuutta

kotitoimisto

Työn alati kehittyvässä maisemassa kotitoimiston käsite on muuttunut väliaikaisesta välttämättömyydestä pitkän aikavälin todellisuudeksi. Etätyöstä on tulossa kiinteä osa elämäämme, joten ihanteellisen kotitoimiston luominen ei ole enää ylellisyyttä vaan tärkeä osa ammatillista menestystä ja hyvinvointia. Onneksi kotityötilan parantamisen ei tarvitse rikkoa pankkia. 

1. Optimoi äänentoisto kuulokkeilla

Selkeä ja kirkas ääni etätyön ja verkkotapaamisten aikana on tärkeää. Laadukkaat kuulokkeet, joissa on sisäänrakennettu mikrofoni, voivat parantaa äänenlaatuasi videopuheluissa merkittävästi. Olipa kyseessä sitten budjettiystävällinen tai premium-luokan vaihtoehto, kuulokkeisiin investoiminen on kannattavaa. Melua vaimentavilla kuulokkeilla voidaan luoda miellyttävä, häiriötön ympäristö, mikä tekee niistä ihanteelliset työskentelyyn. 

2. Paranna mukavuutta selkätyynyllä

Tuolisi ei ehkä ole kallis toimistomalli, mutta se voi silti tarjota erittäin hyvän käyttömukavuuden lisäämällä siihen yksinkertaisen selkätyynyn. Edullinen kaareva vaahtomuovityyny tai jopa rullattu pyyhe voi tehdä merkittävän eron. Riittävä lannerangan tuki on olennainen osa mukavaa työtilaa. 

3. Nosta näyttöä tai kannettavaa tietokonetta

Niskan rasituksen välttämiseksi on ensiarvoisen tärkeää, että silmät pysyvät sopivalla korkeudella tietokoneen näytön kanssa.

Jos käytät pöytätietokonetta, kirjojen lisääminen näytön jalustan alle voi auttaa saavuttamaan ihanteellisen korkeuden

Kannettavan tietokoneen käyttäjille on tärkeää investoida kannettavan tietokoneen jalustaan, ulkoiseen näppäimistöön ja hiireen. Nämä säädöt takaavat mukavan työskentelyasennon ja vähentävät ranne- ja olkapäävammojen riskiä. Näytön oikea korkeus edistää tuottavuutta ja yleistä hyvinvointia.

Huonekalusuunnittelu kotitoimisto pöytä
Täsmä -työpöytä, suunnittelija Saila Nurminen / Sisustusstudio Vitriini

4. Valaistus

Varmista, että kasvosi ovat hyvin valaistut, sijoittamalla itsesi päivänvalon aikana hyvin valaistulle alueelle, esimerkiksi ikkunan lähelle. Vältä kirkkaita valonlähteitä takanasi varjojen välttämiseksi. Jos tarvitset lisävalaistusta, harkitse pöytävalaisimen tai selfie-valaisimien käyttöä videon laadun parantamiseksi. Hyvä työvalo sekä yleisvalo ovat varsinkin pimeinä vuodenaikoina Suomessa tärkeää. Lue valaisuvinkkimme täältä >>

5. Laturit valmiiksi

Jotta vältät laitteiden akun alhaisesta varaustasosta johtuvat keskeytykset, pidä kaikki tarvittavat laturit käden ulottuvilla. Kun sinulla on nimetty vetolaatikko tai koristeellinen laatikko latureiden säilyttämistä varten, varmistat, että ne ovat helposti saatavilla, kun niitä tarvitaan. Tämä vähentää häiriötekijöitä ja antaa sinun keskittyä tehtäviisi.

6. Piuhat kuriin

Sekaisin olevat kaapelit voivat häiritä työtilasi estetiikkaa ja toimivuutta. Varaa aikaa kaapelien järjestämiseen käyttämällä kustannustehokkaita ratkaisuja. Virtajohdot saa helposti piiloon erilaisilla ratkaisuilla, kuten vaikka ostamalla kaapelisukkaa, johtokourun, niputtajan, minijohtolistan tai johtokotelon. Sotkuinen kaapeliympäristö ei ainoastaan paranna työtilasi ulkonäköä vaan myös vähentää onnettomuuksien ja turhautumisen todennäköisyyttä.

7. Pidä työtila puhtaana

Puhdas ja pölytön työtila ei ainoastaan näytä ammattimaiselta, vaan varmistaa myös laitteidesi pitkäikäisyyden. Pidä pöydälläsi mikrokuituliina näytön pyyhkimistä varten ja erillinen liina työpöytääsi ja näppäimistöä varten. Pidä lisäksi desinfiointiainepyyhkeitä käsillä hygieenisen työtilan ylläpitämiseksi, ja pidä huolta pintamateriaaleista vaurioiden välttämiseksi.

8. Muista tuoksu

Aromaterapia voi vaikuttaa mielialaan ja tuottavuuteen. Sijoittamalla työpöydällesi edullisen kynttilän tai käyttämällä eteerisiä öljyjä diffuusorissa voit luoda rauhoittavan tai virkistävän tunnelman. Riippumatta siitä, uskotko tuoksujen voimaan vai pidätkö niitä vain miellyttävinä, tuoksujen lisääminen työtilaasi voi parantaa työympäristöäsi.

9. Valjastetaan kasvien voima

Kasvien tuominen kotitoimistoosi voi vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiisi ja tuottavuuteesi. Tutkimukset osoittavat, että pääsy luontoon, olipa kyseessä sitten toimistokasvit tai näkymä luontoon, voi vähentää stressiä ja lisätä tuottavuutta. Voit aloittaa tämän muutoksen pienellä budjetilla ottamalla leikkeitä ystävien kasveista tai viljelemällä murattia. Istuta ne kierrätettyihin astioihin, kurkkupurkkeihin, säilyketölkkeihin tai käy kirpparilla, niin saat edullisen ja visuaalisesti houkuttelevan vihreän lisän työtilaasi.

10. Sotkujen poistaminen

Siisti työpöytä ei ainoastaan näytä miellyttävältä vaan myös minimoi häiriötekijät ja edistää keskittymistä. Sotkuisuuden ehkäiseminen on tietoista toimintaa, joka vaatii kurinalaisuutta ja hieman työtä. Luo tarpeellisiksi katsomillesi tavaroille oma tila, kuten laatikko tai kori työpöydälläsi tai läheisessä kaapissa. Kun vältät tarpeettomia esineitä työpöydälläsi, saat puhtaamman ja tuottavamman työtilan.