fbpx

Parhaat nopeat vinkit joulusiivoukseen

joulusiivous

Joulusiivous on perinne ja asunnon laittaminen juhlakuntoon on joillekin ylimääräinen askare ja toisille taas olennaisen osa joulua. Kuuluitpa sitten kumpaan kategoriaan tahansa, on mukavaa että jouluna on tilaa koristeille ja ihanien ruokien tuoksu täyttää asunnon. Tässä muutama nopea vinkki nopeaan ja kätevään joulusiivoukseen.

Siivoaminen tarkoituksenmukaisesti

Avain nopeaan joulusiivoukseen on strateginen siivoaminen. Aseta etusijalle tilat, joissa vieraat käyvät usein, ja keskity tiloihin joilla on paljon käyttöä joulun aikana. Kun pääalueet ovat kunnossa, voi huoletta jättää kaapit järjestämättä – kunhan kaikille jouluna tarvittaville tarvikkeille on oma selkeä paikkansa josta ne saa nopeasti esiin.

Säästä aikaa – estä etukäteen

Ennaltaehkäisy on hyvä keino välttyä turhalta hiki otsassa puunaamiselta viime hetkellä. Kankaiden ja pintojen käsittely tahroja estävillä aineilla tuottaa hedelmää kun sohvassa ei olekaan tahroja ja koiran karvoja. Näin säästyt jo etukäteen urakalta, joka voi muuten aiheuttaa paljon viime hetken turhaa työtä.

Valitse oikeat aineet

Oikeat puhdistusaineet eri pinnoille paitsi estävät tahrojen piintymistä pintoihin, myös tekevät työstä paljon nopeampaa. Myös kotoa löytyy paljon tehokkaita puhdistusaineita, joita on käytetty vuosikymmeniä. Aina ei tarvitse lähteä ostamaan kaupasta jokaiselle tilalle omaa ainetta, vaan panosta kerralla kunnolliseen ja tehokkaaseen monikäyttöiseen puhdistusaineeseen, kunnon hankaussieneen ja pyyhkeeseen. Ruokasoodasta on moneksi – se tehoaa erityisesti rasvatahroihin, sillä voi kiillottaa kristallia, lasia ja kattiloita!

Kerralla kunnon välineet

Investoi laadukkaisiin, aikaa säästäviin välineisiin, jotka vastaavat erityisiin puhdistustarpeisiin. Moppi, pari erilaista sientä, liinoja sekä pikasiivousliinoja, joilla kiillottaa peilit ja hanat. Osta suihkupulloja joihin voi nopeasti tiputtaa uuden puhdistustabletin – näin säästyt turhalta muovijätteeltä ja tabletit eivät vie tilaa kaapeissa.

Turvaudu tekniikkaan

Jos sinulla on varaa, satsaa robotti-imuriin. Pistä se surisemaan säännöllisesti ja sinä voit keskittyä lattioiden pesemiseen ja muihin askareisiin.

Luontoa säästävää siivousta

Sisällytä ympäristöystävälliset käytännöt siivousrutiiniin. Kuten jo summasimme aiemmin, satsaa suihkupulloihin aina uuden pesuainepullon sijaan, osta käyttöä kestäviä siivousliinoja ja panosta kerralla parempiin välineisiin kuten sieniin ja moppeihin.

Eli miten joulusiivous sujuu parhaiten? Ennakoi ja estä, priorisoi tiloja, jätä tilaa koristeille ja pidä huoli että pääasiat ovat kunnossa: hanat, wc, keittiö ja ruokailutila / olohuone.

Tehokkaan siivouksen hallitsemisessa ei ole kyse vain lian poistamisesta, vaan siitä, että voit käyttää aikaa tärkeimpiin asioihin. Ennakoimalla, panostamalla ja priorisoimalla tiloja saa enemmän aikaiseksi vähemmällä vaivalla ja aikaa jää myös tärkeämpiin puuhiin kuin vain siivoukseen.