fbpx

Tunnelmallinen joulu onnistuu ilman suurta budjettia

Laadukkaat joululahjat verkosta

Lämpimän ja tunnelmallisen joulutunnelman luominen ei tarvitse rikkoa pankkia joulukoristeiden osalta. Huolella säilytetyt hienommat koristeet ovat pitkäikäisiä, mutta juhlan tunnelmaan pääsee ilman suurta budjettia tai pitkäikäisiä koristeitakin. Yhdessä tekeminen ja askartelu on myös mieluista puuhaa koko perheelle, ja tuo joulun odotuksen tunnelman koko perheelle.

  1. DIY-joulukoristeilla persoonallisuutta

Henkilökohtaisten koristeiden askartelu antaa sisustuksellesi yksilöllisen ilmeen ja kertoo paljon siitä kuka asuu asunnossa. Ota käyttöön perinteinen taikataikina ja tee omatekoisia koristeita. Tai tee arkisista esineistä räätälöityjä koriste-esineitä lisäämällä niihin havuja, kimalletta tai vaikka pakettinauhaa. Helppoja lasipurkkiohjeita löytyy täältä >>

  1. Joulukoristeita kierrättämällä arkisia asioita

Päästä arkisten esineiden potentiaali valloilleen kierrättämällä ne tyylikkäiksi koristeiksi. Lasipurkin voi muuntaa huomiota herättäväksi keskipisteeksi vaikka pöydälle tai lattialle, mikä lisää tunnelmaa ilman, että budjetti kärsii. Sisusta purkki pumpulilla ja lisää valoja, rakenna sen sisälle pieni talvinen ihmemaa tai lisää havuja tai rosmariini ja kiedo koristeeksi kaunista nauhaa.

Viinipullon korkeista saa rakennettua tyylikkään minimalistisen joulukuusen vaikka pöytäkoristeeksi, ohje löytyy esimerkiksi täältä >>.

joulu joulukoriste viinipullo korkki joulukuusi
  1. Valoilla tunnelmaa pienellä rahalla jouluksi

Lämpimän ja kutsuvan ilmapiirin luominen ei vaadi ylellistä valaistusbudjettia. Valitse energiatehokkaat LED-nauhat jotka koristavat tilasi viihtyisällä hehkulla. Kynttilöiden sijoittaminen tyylikkäisiin pidikkeisiin parantaa juhlallista tunnelmaa ja tuo kotiisi vaivattomasti joulun tunnelmaa. Kultaisia ja mustia kynttilänjalkoja löytyy kirppareilta helposti.

  1. Luontoa sisustukseen

Hyödynnä luonnon kauneutta sisällyttämällä sisustukseen orgaanisia elementtejä. Käpyjä, oksia ja kuivakukkia voi järjestää taidokkaasti upeiden pöytäkoristeiden ja seppeleiden luomiseksi, jolloin tilasi saa talvikauden ajattoman viehätyksen.

  1. Harkitut lahjapakkaukset

Laajenna juhlava kosketus myös paketteihin. Valitse edullista mutta tyylikästä käärepaperia ja koristele henkilökohtaisilla lapuilla, jolloin luot yhtenäisen ja esteettisesti miellyttävän teeman koko tilaan. Jo pelkkä yksivärinen paperi kauniilla nauhalla ja käsin kirjoitetulla pienellä kortilla riittää.