fbpx

7 vinkkiä lastenhuoneen sisustukseen

miten sisustaa lastenhuone

Lastenhuoneen suunnittelu voi olla sekä hauska että haastava tehtävä. Kyse ei ole vain visuaalisesti houkuttelevan tilan luomisesta, vaan myös sen varmistamisesta, että huone on toimiva, turvallinen ja edistää lapsen kasvua ja kehitystä. Lisäksi sen pitäisi kasvaa lapsen mukana, jotta huonetta tai huonekaluja ei tarvitse laittaa kokonaan uusiksi siirryttäessä lapsesta teini-ikään.

 1. Ymmärrä lapsen iän tuomat vaatimukset
  Ennen kuin sukellat sisustuksen maailmaan, ota aikaa ymmärtääksesi lapsesi tarpeet. Ota huomioon hänen ikänsä, kiinnostuksen kohteensa ja harrastuksensa. Pikkulapselle sopiva huone ei välttämättä ole ihanteellinen teini-ikäiselle. Räätälöi suunnittelu heidän erityistarpeidensa mukaan.

Ikäkaudelle sopivia suunnitteluideoita
Pienemmille lapsille kannattaa harkita pehmeitä värejä ja hauskaa, jopa hulluttelevaa sisustusta. Jos kyseessä on vanhempi lapsi, ota hänet mukaan suunnitteluprosessiin ja sisällytä huoneeseen hänen rakastamiaan elementtejä, kuten urheiluaiheita tai suosikkihahmoja.

 1. Oikean värimaailman valitseminen
  Huoneeseen valitsemillasi väreillä voi olla merkittävä vaikutus lapsesi mielialaan ja luovuuteen. Valitse värimaailma, joka ei ole vain visuaalisesti houkutteleva vaan myös edistää positiivista ilmapiiriä.

Väripsykologia lastenhuoneen suunnittelussa
Pehmeät siniset ja vihreät voivat luoda rauhoittavan vaikutuksen, kun taas eloisat keltaiset ja punaiset voivat stimuloida luovuutta. Tasapaino on avainasemassa, joten voit käyttää väriyhdistelmiä harmonisen ympäristön luomiseksi. Lue myös blogimme Miten sisustaa väreillä, josta saat lisää vinkkejä värien käyttöön.

 1. Tilan optimointi
  Lastenhuoneet ovat usein pienempiä, joten tilan optimointi on ratkaisevan tärkeää. Käytä monikäyttöisiä huonekaluja ja säilytysratkaisuja, jotta käytettävissä olevasta tilasta saadaan kaikki irti. Mieti myös, muuntuuko huonekalu iän karttuessa sopivaksi myös teini-ikäiselle.
 2. Huonekalujen valinta
  Kun valitset huonekaluja, aseta turvallisuus ja toiminnallisuus etusijalle. Vältä teräviä kulmia ja valitse kestäviä, helposti puhdistettavia materiaaleja.

Luovat säilytysratkaisut
Harkitse huonekaluja, joissa on sisäänrakennettu säilytystila, kuten sänkyjä, joissa on laatikot, tai kirjahyllyjä, joissa on lokeroita. Tämä ei ainoastaan säästä tilaa, vaan myös pitää huoneen järjestyksessä.

 1. Personointi ja teemat
  Tee huoneesta erityinen lisäämällä siihen henkilökohtaisia yksityiskohtia ja teemoja, joita lapsesi rakastaa. Sisällytä sisustukseen heidän taideteoksiaan, käsitöitään ja lempilelujaan.

DIY-sisustusideat
Ole luova tee-se-itse -projekteilla, kuten seinätaiteella tai mittatilaustyönä tehdyillä verhoilla. Lapsen ottaminen mukaan näihin projekteihin voi olla hauska kokemus. hienosti kehystetty lapsen tekemä piirustus on persoonallinen, ja toimii ihan yhtä hyvin kuin ostetut julisteet.

 1. Turvallisuus
  Turvallisuuden pitäisi olla ensisijainen prioriteetti lastenhuoneessa. Kiinnitä painavat huonekalut seinään kaatumisen estämiseksi ja varmista, että pistorasiat ovat lapsiturvallisia.
 2. Aistiystävällinen suunnittelu
  Harkitse aistiystävällisiä elementtejä, kuten pehmeitä kuvioita, rauhoittavaa valaistusta ja rauhoittavia värejä. Nämä voivat luoda mukavan ja rentouttavan ympäristön erityisesti lapsille, joilla on aistiyliherkkyyksiä.

VINKIT

Luovuuden ja oppimisen edistäminen
Kannusta luovuuteen ja oppimiseen sisällyttämällä huoneeseen opetuksellisia elementtejä. Liitutauluseinä tai lukunurkkaus voivat innostaa tutkimaan ja uteliaisuuteen.

Järjestyksen ylläpitäminen
Opeta lapsellesi järjestelyn tärkeys jo nuoresta iästä lähtien. Käytä säilytyslaatikoita ja tarroja, jotka auttavat heitä pitämään lelut ja tavarat järjestyksessä.

Budjettiystävällisiä suunnitteluideoita
Kauniin lastenhuoneen luomiseksi ei tarvitse rikkoa pankkia. Osta käytettyjä huonekaluja, käytä esineitä uudelleen ja tutki DIY-vaihtoehtoja, jotta voit säästää rahaa ja saada aikaan upean ulkoasun.

Siirtyminen lasten kasvaessa
Lapset kasvavat nopeasti ja heidän kiinnostuksen kohteensa muuttuvat. Suunnittele tulevaisuutta varten valitsemalla huonekaluja ja sisustusta, jotka voidaan helposti mukauttaa lapsesi kehittyvään makuun.

Ota lapsi mukaan suunnitteluprosessiin
Anna lapsesi vaikuttaa siihen, miten hänen huoneensa sisustetaan. Se antaa hänelle tunteen omistajuudesta ja ylpeyden tunteen tilastaan.

Teknologian rooli
Vaikka on tärkeää rajoittaa ruutuaikaa, harkitse teknologian integroimista harkitulla tavalla, kuten tietokoneen opetuskäyttöä varten varattua tilaa tai luovaa nurkkaa taide- ja tiedeprojekteja varten.

ILMAINEN TOIMITUS!

Lastenhuoneen matot

Mallistomme iloisimmat mattokuosit lastenhuoneeseen. Muotoon kudottu villamatto on pehmoinen ja helppohoitoinen leikkialusta kaikenlaisiin leikkeihin!

Lasten huone uusi ilme akustiikka pehmeä matto


Otsakekuva: Collov Home Design on Unsplash